Slapen in België, met een zicht op Luxemburg

Wat? Slaapadresje

Afstand Gent? 229 km 


Overnachten in Belgisch Luxemburg

Flirten met de grens deel 2, maar deze keer met de Luxemburgse grens. De plek waar we verbleven was gewoonweg FANTASTISCH: de inrichting van de ruimtes, de sympathieke gastvrouw Géraldine, de heerlijke lounge, de comfortabele kamers, de netheid, de lieve hond en kat, en last but nog least: WAT EEN ZICHT!


Dit pareltje vonden we via booking.com. Het heeft wel net iets meer weg van een Airbnb dan een échte bed and breakfast. Waarom? De lounge, de living waar het ontbijt wordt geserveerd, de inkomsthal, … die deel je met de eigenaars. Maar dat vinden wij een super leuke troef, want hierdoor heb je een gezellige huiselijke sfeer. Extra pluspunt, het is ook ideaal om met het ganse gezin te boeken: je hebt op het eerste verdiep 2 kamers en een gedeelde badkamer. Als je als koppel boekt, heb je de volledige verdieping voor jezelf. Maar het is ook ideaal om hier met 4 personen te overnachten aangezien je 2 zeer comfortabele kamers hebt en een gedeelde badkamer. Toppertje eerste klas! 

(Maar heel eerlijk, het ontbijt was misschien een beetje povertjes voor €9 per persoon: een croissant, chocoladekoek en sandwich met confituur. Langs de andere kant: eenvoudig, maar een goede basis voor een stevige wandeling!)


Slapen Ardennen
Overnachten Ardennen
Mooie bed & breakfast Ardennen
Slapen Martelange
Luxemburgse Ardennen overnachten
Luxemburg overnachten


Martelange, de ideale uitvalsbasis voor magnifieke wandelingen

 

Het dichtstbijzijnde dorp is Martelange met ten midden in het dorp een duidelijke signalisatie: Luxemburg. Een uniek dorp dus: 50% Belgisch, 50% Luxemburgs. Voor een romantisch diner moet je hier niet zijn aangezien alle restaus aan de drukke baan liggen. Toch hebben we lekker gegeten in de plaatselijke Italiaan. En zoals het hoort heeft deze hoofdstraat zeker geen gebrek aan tankstations en shops waar je alcohol zeer goedkoop kan vinden. Ook wij namen ons deeltje mee naar huis 😉


Maar naast shoppen, kan je hier ook prachtig wandelen. In een omgeving als deze kan geen enkele wandeling tegenvallen denk ik. Maar hieronder alvast de 2 wandelingen die wij deden op ons weekend. 


Martelange wandelen
Mooiste wandeling Martelange
Luxemburg hotel
goedkoop overnachten luxemburg