Wandeling in Brussel, inclusief 2 x prachtig panoramisch zicht

Wat: Unieke eetplek + wandeling

Afstand: 66 km


Met de trein naar Brussel … 


GOEIENDAGBONJOUR!


Het Muziek Instrumenten Museum in Brussel, oftewel het M.I.M., stond al lang op mijn lijstje. Niet voor het museum, maar wel voor het terras op het bovenste verdiep. Het schijnt een prachtig panoramisch zicht te hebben over Brussel. Dat wou ik dus met mijn eigen ogen zien! Deze keer dus de trein op richting Brussel (Je  kan toch maar zo makkelijk zijn? Geen files, geen parkeerproblemen en geen stress om te rijden in het drukke verkeer van Brussel.) Brussel centraal vind ik altijd zo’n magische plek. Van zodra je uit de deuren stapt voel je de adrenaline van een echte wereldstad.

 

De Kunstberg, één van mijn favoriete plekjes in Brussel 


Eén van de mooiste plekjes in Brussel vind ik de Kunstberg. Het rustige parkje straalt zo’n zen- gevoelt uit tegenover de immense skyline over Brussel. Dit contrast, zalig! Om het M.I.M. te bereiken moet je de Kunstberg doorkruisen. Neem zeker je tijd hier, het zou zonde zijn om niet te genieten van het prachtige zicht (Hoewel het mooiste zicht nog op jou staat te wachten 😉) Helemaal bovenaan de Kunstberg vind je een fontein, hier schuin tegenover vind je het prachtige gebouw van het Muziek Instrumenten Museum.


centrum Brussel
Kunstberg Brussel
Kunstberg


M.I.M: Prachtige skyline van Brussel 


Het museum is ondergebracht in een Art Nouveau pand. Op het gebouw zal je de letters “Old England” vinden, dit was de naam van het vroegere oud warenhuis hier gevestigd. Stap het gebouw binnen en zeg aan de security dat je naar het restaurant wilt. Zonder tickets mag je door en de (nostalgische) lift brengt je naar het zesde verdiep. WOWWWWWWWW! Het klopt echt, voor mij (voorlopig) het terras met het mooiste zicht op Brussel! In elke hoek van het restaurant heb je een panoramisch uitzicht op onze hoofdstad. De kaart is niet zo uitgebreid en eerder basic, maar de gerechten zagen er smakelijk uit en schappelijk van prijs. In het weekend bieden ze ook een brunchbuffet aan, die heb ik alvast op mijn todolijstje gezet. Wij waren er in de voormiddag, dus namen een verse muntthee. Naast het binnen gedeelte dat vooral uitkijkt richting Kunstberg, heb je ook een groot terras die dan weer zicht heeft op het Grondwettelijk Hof en de achterkant van het Koninklijk Paleis. Ideaal voor een prachtige zomerdag - helaas was ik er in putteke winter, nog een reden om terug te gaan!


muziek instrumenten museum
eten MIM
restaurant MIM


Te voet van de Kunstberg naar het justitiepaleis


Heb je zin om net zoals ons hierna op ontdekkingstocht te gaan? Wel, van hieruit kan je eigenlijk alle kanten uit aangezien je zo centraal zit. Ik vond onze wandeling wel tof, dus deel hem snel even. Wij besloten het klassieke centrum met Grote Markt – De Beurs – Sint Katelijneplein eens links te laten liggen en stapten verder richting het justitiepaleis via de Regentschapstraat. De gebouwen van het justitiepaleis liggen al van ver te pronken, precies alsof ze op een bergje liggen. Helaas niet zo fotowaardig omdat deze nog steeds in de stellingen staat. Ik weet niet of ik dit gebouw ooit gekend heb zonder de stellingen erbij? Hier passeer je onder andere de Kleine Zavel, de Grote synagoge van Brussel en het Conservatorium. Take it easy, slenteren is de boodschap!Klein zavel
Brussel
restaurant Brussel


Te voet van het justitiepaleis naar de Marollen


Eenmaal aan het paleis, opnieuw terug een prachtig zicht over de skyline. (Het rad heb je eigenlijk helemaal niet nodig, de skyline van Brussel ligt hier sowieso aan je voeten.) Aan het justitiepaleis heb je een lift die je meeneemt naar de Marollen. Uit de lift, ben je meteen weer in een andere wereld. Dit is één van de oudste wijken van Brussel en meer een volkse wijk. De Marollen is vooral gekend voor het Vossenplein waarop elke dag van de week van ’s ochtendsvroeg tot 14 uur een vlooienmarkt is. Niet dat ik echt op zoek ben naar antiek, maar altijd een aparte sfeer om even mee te pikken! Volg de bordjes ‘Vossenplein’ en geniet van de aparte sfeer op het plein. Dit is trouwens ook de ideale plek om te genieten van een vleugje street art. Op zoek naar een pitstop? Wij hadden lunch in Chaff, een typisch gezellig Brussels barretje. Er zijn plaatsen binnen en ook enkele tafels buiten op het terras dat uitkijkt op het Vossenplein. Je kan kiezen uit 5 eenvoudige gerechtjes, maar eenvoudig hoeft daarom zeker niet minder lekker te zijn! Indien dit niet 100 procent je ding is, wandel dan even door naar de Rollenbeekstraat. Hier zitten meer de hippe adresjes. Hier passeerden we op den bots en hadden helaas geen plekje meer vrij in onze buik!


justitiepaleis
justitiepaleis
lift justitiepaleis
marollen
vossenplein
rommelmarkt brussel
marollen


Ooooh Brussel, wat ben ik blij met zo’n hoofdstad als jou! Niet te groot, niet te klein, en altijd iets te beleven!