Wandelen rond Lac des Corbeaux in de Vogezen

Wat? Wandelen

Afstand Gent? 510 km 


Eén van de mooiste wandelingen in de Vogezen?

 

In onze Airbnb lag een map met tal van wandelingen, één voor één de moeite waard om ze uit te proberen. Maar aangezien het maar een korte periode droog zou zijn die dag, kozen we op basis van duur (kort maar krachtig) en hoe lang het rijden was naar het startpunt van onze Airbnb. Daarnaast las ik op een andere blog dat deze wandeling de absolute favoriet was van de blogster in de streek. En ja, het was ongelooflijk prachtig! 


wandelen La Bresse


Wandelroute Las des Corbeaux

 

Het kaartje spreekt voor zich, parkeren doe je aan camping La Bresse. Trek stevige stapschoenen aan, want het pad gaat vooral offroad. Bereid je ook voor op alle soorten weer: wij vertrokken met het idee dat het niet zou gaan, regenen maar keerden DOORWEEKT richting auto terug.


De wandeling verloopt in 5 blokken:


  • Je gaat eerst op een pad langs een dennebos stijl omhoog
  • Daarnaa vervolgt het pad zich verder op een stukje geasfalteerde weg
  • Climax van de route: een loopje rond het meer. Hier is trouwens ook een ferme auberge, een plek waar je kan bijtanken en iets eten. Echter, wij hadden niet gereserveerd (van zo’n dingen ga je uit dat je dit op de bots kan doen), maar helaas konden we niet naar binnen zonder reservatie. Verwacht er geen luxe, maar zeker in de winter vind ik het een idyllische plek om te pauzeren.
  • Na het meer klim je terug omhoog langs een weg tot aan je het hoogste punt bent van de wandeling.
  • Het afdalen is volledig door het bos en hier zijn je stevige stapschoenen zeker niet overbodig.


wandelen meer Frankrijk
wandelen meer Vogezen
mooiste wandeling Vogezen
wandelen meer La Bresse
wandelroute Vogezen
wandeling sneeuw Vogezen
wandeling sneeuw La Bresse
Meer Vogezen sneeuw


In de winter of in de zomer?

 

Bij ons was het kwakkelweer, dus een groot deel van de sneeuw was al gesmolten. Ik kan mij inbeelden dat wanneer hier bakken sneeuw valt, de route enkel en alleen te wandelen is met sneeuwschoenen. Maar ook in de zomermaanden moet het hier fantastisch zijn: meer dan de helft van de wandelingen ligt in de schaduw, je kan een plonsje doen in het meer en de tinten groen moeten gewoon adembenemend zijn.


Meer Vogezen