De Lommelse Sahara: Ideale combo van wandelen en chillen in de hangmat

Afstand Gent: 135 km 

Wat: Wandeling/Natuur

 

“Een Sahara in België?” Inderdaad ladies and gentlemen: wij Belgen mogen ons trotse bewoners heten van een land met een eigen Sahara!


wandelen Lommelse Sahara
Activiteit Lommel


Wandelen in de Lommelse Sahara

 

De Lommelse Sahara heeft zijn naam niet gestolen: Het heeft wel echt iets weg van een mini woestijn. Vééééél zand met hier en daar een boompje die op warme zomerdagen ideaal is voor een streepje schaduw. Naast het Sahara landschap, vind je er ook de typische Limburgse heide, een meer & naald – en loofbossen (met in de zomer zo’n typische, lekkere geur-genieten!).


Het beginpunt van onze wandeling was de parking van De Soeverein, Sportveldenstraat 10, Lommel. We hadden niet echt een wandelkaart, maar volgenden de rode bordjes (12km). Je kan ook de orangje (6 km) of de blauwe (3km) volgen vanaf de parking. De wandeling start in de bossen en naarmate je verder wandelt verandert de harde ondergrond in zand. Na een half uurtje bevind je je echt te midden van een miniatuur Sahara landschap. Aan het meer was het tijd voor een “koffie met patékes” stop en genoten we van de unieke fauna en flora. Daarnaast zetten we onze koers verder naar de uitkijktoren. Hier heb je vanuit een 30 meter hoge uitkijktoren een mooi beeld van het domein (foto toerisme Lommel).


Wandelen Lommel


Chillen tussen de bomen in je eigen hangmat

 

Een extra troef bij deze wandeling, is dat je aan de balie van evenementenhal De Soeverein gratis een hangmat kan lenen. Heb je na enkele kilometers de behoefte aan een siësta? Klik je hangmat in één van de bomen en al languit kan je genieten van de zon of het ruisen van de wind in de bomen. Hoe cool is dit? Ongegeneerd chillen in een puur natuur setting, een super leuke ervaring! 


(Let wel op: deze kan je enkel in een bepaalde periode huren, dus best even horen of deze beschikbaar zijn indien je hier gebruik wilt van maken. Een wilde gok: ik geloof dat dit kan van april tot september.


Wandelen Limburg