Genieten van Donkmeer en natuurgebied Broek

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 26 km 


Op uitstap naar Berlare! De wandeling die we deden kan je opsplitsen in twee stukjes: natuurgebied Broek en het bekende Donkmeer.


Wandelen in Berlare
Berlare Broek


Natuurgebied Berlare Broek  


Het natuurgebied Berlare Broek bestaat uit bossen, moerassen en vijvers. Het broek is net als het Donkmeer ontstaan ten gevolge van meandering van de Schelde. En een leuk wistjedatje: in de jaren zeventig werd het gebied door een luciferfabriek beplant met meer dan 13.000 populieren. Groen, groener, groenst, dat zie je meteen! Het is behoorlijk populair door z’n vele wandel – en fietspaden.


Wandelen in Vlaanderen
Berlarebroek
Wandelroute Berlare
Wandelen Berlare
Natuur


Tussenstop bij Sam’s table

Wanneer je het natuurgebied achterwege laat, kruis je een kappel, wat in de 13-de eeuw een bedevaartsoort was. Hier tegenover heb je Sam’s table, de ideale stop voor een verfrissing of een snelle snack.


Donkmeer 

De wandeling neemt je ook even mee naar Donkmeer, het grootste binnenmeer van Vlaanderen. Indien je graag het water op wilt, kan je hier waterfietsen, kano’s en motorbootjes huren.


Conclusie? Een wandeling met de nodige dosis afwisseling!


Donkmeer boot
Wandelen Donkmeer


Praktisch


Afstand 7 km. Houd er rekening mee dat het hier in de winter best wel drassig kan zijn! We startten aan knooppunt 9, de kruising Donklaan – Zandstraat. Je parkeert hier gewoon langs de weg. De knooppuntenroute van Stapaf vind je op de volgende link, inclusief andere horecatips. 


Donkmeer