Vakantiewoning op ’t topje van de Rodenberg

Afstand Gent: 95 km
Wat: Vakantiewoning


Vakantiewoning in Heuvelland: 't Kapelhuis


Op het topje van de Rodenberg in Heuvelland is een replica van de grot van Lourdes bewaard gebleven alsook het bijhorende kapelhuis vlak naast de grot. Vandaag is de kapel omgebouwd tot een vakantiewoning en toepasselijk kan gezegd worden: Hemel op aarde!

Het huisje is van alles voorzien om er met een groep van 10 personen te vertoeven. Er zijn 4 slaapkamers, 2 badkamers en 2 toiletten. Op het gelijkvloers heb je een open keuken met living die grenzen aan het buitenterras. Het geheel heeft een zeer warme, karaktervolle uitstraling met als gevolg: gezelligheid ten top hier in ’t Kapelhuis! Zowel in de zomer als in de winter heeft het huisje enkele grote troeven: In de winter geniet je binnen met je familie of vrienden bij de zalige kachel en geniet je buiten met een glaasje bubbels in de 40 graden hot tub onder de sterrenhemel. Ben je hier op een prachtige zomerdag? Dan kan je genieten van het terras met magnifieke view, spelen de kinderen in de boomhut en wordt de hot tub een mini zwembad om af te koelen. Ohja, en zoek je een lekkere slager in de buurt? Keurslager Christophe & Severine in Poperinge hebben heerlijke meeneem schotels!Activiteiten in de Westhoek


‘t Kapelhuis is gelegen op een knooppuntenroute waardoor je elke dag een andere wandeling kan doen naargelang je energie van die dag. In het huisje zijn er wandelkaarten waardoor je je route makkelijk zelf kan samenstellen. Wij deden op dag 1 eentje van 5 km dat ons meenam langs bospaadjes in de prachtige natuur van de streek. Op de tweede dag voelden we ons wat schuldig over de opgedane calorieën van de avond voordien, dus wandelschoenen aan en we waagden ons aan een wandeling van 12 km. We kruisten de typische West-Vlaamse dorpjes (met het oude Kerkplein en z’n kasseien straatjes, centraal de kerk met ernaast het kerkhof en een typische bruine kroeg) en pikten ook een deel mee van de tweebergenwandelroute. Deze laatste is trouwens ook de moeite waard als je voor een daguitstap deze richting uitgaat!

Op het programma stond ook een activiteit die wat aangepast was aan de leeftijd van onze grootvader. We zochten naar een typische do-activiteit van de regio en zo kwamen we bij Boltra terecht. Denk aan de combinatie van een houten kaasbol, 2 ploegen, gelijkaardige spelregels als petanque en een lekker streekbiertje van Watou. Een leuke afwisseling als je in de Westhoek bent. (Wij reserveerden bij het St. Georges café http://www.boltra.be/. Eerlijk is eerlijk: de sfeer zat er goed, maar het eten was niet zo wawwwww.)

Kriebelt het ook om van een vakantiegevoel in eigen land te genieten? Alle informatie vind je hier: https://www.grimminckhof.be/kapelhuis.html.


Wandeling Westhoek
Tweebergen wandeling Westhoek
't Kapelhuis
Westhoek
Boltra