It takes two to tandem!

Afstand Gent: 50 km
Wat: Fietsen / Originele activiteit
 


Tandem huren Kortrijk


Een dagje op de tandem ... 


Vorig jaar zochten we met een ander koppel en hun 2 kindjes een ideale daguitstap. Het beloofde prachtig weer te worden, dus een buitenactiviteit was een must. Wandelen was wat moeilijk met 2 kleine kiddo’s, dus fietsen was een alternatief. Maar fietsen is maar fietsen, dus maakten we er een specialleke van: We besloten om met de tandem op ontdekkingstocht te gaan in onze eigen streek. 


Tandem huren bij Kortrijk Mobiel 


Onze tandems regelde we bij Fietsencentrum Kortrijk Mobiel. Hier heb je trouwens tal van fietsmogelijkheden: Elektrische fietsen, plooifietsen, bakfietsen, steps, … Wij reserveerden er 2 klassieke tandems met een kinderzitje inclusief helmen. Dit komt neer op zo’n 25 euro per fiets, dus geen geld voor een leuke activiteit. Ondanks het feit dat het fietscentrum niet open is op zondag, is het geen probleem om dan fietsen te huren. Aan de hand van hun duidelijke instructies verliep de ophaling super vlot. Ook goed om te weten: ze garanderen een 24/24 pechverhelping service, dus dat geeft toch ook wel een gerust gevoel. In no time stonden we klaar met elk een mini achterop, niet enkel de kids waren goedgezind maar ook wij vertrokken met een big smile!


Fietsen knooppuntenroute 


Aan de hand van de knooppuntenroute stelden we zelf een route samen waar we Deerlijk passeerden voor het middagdutje van de kleinsten. (Ik geef het toe, vond dit helemaal niet erg want ook ik heb genoten van een mini siësta’ke – That’s life ;) !!) Wat onze route betreft: Helaas kan ik 1 jaar later niet zeggen hoe we precies gefietst hebben. Toen nam ik ook nog niet zoveel foto’s, dus die piste kan me ook niet echt helpen. Maar het leuke aan de knooppuntenroute is dat je deze zelf kan samenstellen naargelang de gewenste afstand en moeilijkheidsgraad. Wat ik wel nog weet: Naast Deerlijk, doorkruisten we Kortrijk, Bellegem en Zwevegem. Ik dacht dat de streek geen nieuwigheden meer voor mij in petto had, maar verscholen fietsweggetjes krijg je toch weer een ander beeld van de regio.

Beetje sporten, picknicken in de zon, een heerlijke siësta en nieuwe plekjes ontdekt. Het was zaaaaaaaaalig! Nogmaals het bewijs: Klein geluk, zo dichtbij!