Staycation talks tijdens de MNM ochtend Show!

Wat: Voor de eerste keer live on air 


Enkele weken terug werd ik gecontacteerd door Astrid Demeure. Ze was op mijn blog gebotst en vroeg of ik geen zin had om tijdens hun ochtendshow te komen vertellen over staycation tips voor deze zomer. Als ik mag kiezen tussen praten en schrijven, gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar het tweede. Maar bon, zo’n unieke ervaring kan je toch niet laten liggen he? Dus ’t zal wel zijn dat ik graag een woordje uitleg gaf over de mooiste plekjes in ons land!

26 juni, 7u50 gingen we live tot rond 8u30. Spannend in het begin, maar uiteindelijk was het echt wel leuk om te doen. Geen MNM in de buurt deze ochtend? Geen probleem, het was zo uniek om te doen dat ik er toch graag een volwaardige blogpost over schrijf.


Blogger


Intervieuw met MNM presentatrice Evelyn De Backer

Annelies, vanwaar kunnen we jou kennen?

Ik speelde al lang met het idee om een nieuwe blog te beginnen en op 1 mei werd die eindelijk gelanceerd, www.happylittlemoments.be was geboren! Vanwaar de naam? Happy = Ik probeer te schrijven over uitstapjes in België en omstreken die mij en hopelijk ook andere gelukkige maken, little = Hier gaat het over klein reisgeluk dichtbij huis en dus niet de grote/verre reizen. De insteek van mijn blog is om plekjes te ontdekken binnen een straal van 3 uur rond Gent, ideaal voor een dag – of weekenduitstap.

Waarom ben je met die blog begonnen?

Na mijn studies heb ik de kans gehad om 7 jaar in het buitenland te wonen met het werk van mijn man. Toen we terug verhuisden naar België dacht ik: dit betekent niet dat we gaan stoppen met reizen he! Door in het buitenland te wonen, ben ik ook gaan inzien dat er hier ook echt wel mooie dingen te zien zijn. We moeten het alleen ZIEN. De voorbije jaren trokken we er dus opnieuw mega veel op uit, ook al woonden we in het “doodgewone” België. De laatste tijd begonnen meer en meer tips te vragen en toen dacht ik: waarom bundel ik mijn uistapjes niet in een leuke blog?

Wat is een staycation?

Staycation betekent letterlijk ‘vakantie thuis, in eigen land’. Dus geen overvolle resorts met mega zwembad of uren in de vlieger zitten, gewoon het reisgevoel opwekken dichtbij huis Om je staycation te laten slagen, is het volgens mij leuk om naar België te kijken als een reisbestemming op zich. Net zoals je dit zou doen op reis in het buitenland. En de voordelen? Het is goedkoper en duurzaam!

Staycation klinkt saai tegenover een wereldreis. Is dat zo?

Het doel van een wereldreis of elke reis in het buitenland is het opdoen van nieuwe prikkels (zoals nieuwe mensen of nieuwe indrukken). Maar ook in eigen land kan je ook rondreizen en allerlei nieuwe zaken ontdekken. Niet?

Geef ons alvast één plek waar we deze zomer naartoe kunnen trekken?

Stel je voor, pas 3 jaar geleden ben ik voor het eerst naar de Ardennen geweest. Ik vond het echt su-per mooi! Onlangs trokken we er opnieuw naartoe, naar de vallei van de Semois. Precies alsof je in een ander land bent: De groene heuvels, de semois, de Franse taal, het lekkere eten, … Ik vond het subliem!

Limburg vind ik ook wel een zalige bestemming. Als ik daar kom, word ik altijd zo gelukkig: Mensen vriendelijke, een zeer aparte natuur, iedereen op z’n gemak, … En er zijn ook heel wat originele activiteiten zoals de duiktank op de Cmine site of het originele fietspad door het water.

Tot slot, wat is jouw ultieme summerproof tip?

Ik denk dat we er ons meer bewust moeten van zijn dat we hier dichtbij ook vakantieproof plekjes hebben. Durf eens uit je vertrouwde omgeving te komen, de auto in te springen en een beetje verder te rijden dan gewoonlijk om nieuwe plekjes op te zoeken. Gegarandeerd heb je een vakantiegevoel dichtbij huis en zijn je batterijen ook hier in eigen land opgeladen! Geloof me 😊 !

4 must do’s voor een staycation

Naast het interview, werd ook nog een korte blogtekst gepost op de MNM website met 4 extra tips voor een leuke staycation gebaseerd op mijn ervaringen. Lees hier het artikel.

Ziezo, ik hoop dat ik op deze manier een steentje heb bijgedragen aan de algemene reistevredenheid in België bij Belgen! Jullie weten wat te doen: Erop uit trekken en op ontdekking gaan! JUST DO IT! x

Blog staycation
Live on air