“Geef mo sjette” in het Brugse Ommeland

Afstand Gent: 50 km
Wat: Solex / Originele activiteit
 


Brugse Ommeland


Meestal verkennen we een regio te voet, maar deze keer deden we het op de retro manier: met een solex’ke doorkruisten we het prachtige Brugse Ommeland. In het begin is het een beetje wennen (het beestje moet je al trappend in gang krijgen en hier moet je wel wat kracht achter steken), maar eenmaal vertrokken voelt het za-lig! Het is dus voor jong en oud en een rijbewijs is helemaal niet vereist. Een gewone portie vertrouwen is meer dan voldoende! 


Solex Tours Brugge


Wij huurden de solexen bij Solex Tours Brugse Ommeland. Je kan je auto makkelijk kwijt bij hun opslagplaats, Polderstraat 70 te Sint-Kruis. (En je kan wellicht de brommertjes ook laten leveren op andere vertrekpunten als je dit aanvraagt.) De kost voor “vrij verhuur” is 40 euro per solex en kan vanaf minstens 2 uurtjes en 6 personen. Reserveren is een must! Wij namen geen begeleider en vertrouwden op de navigatietalenten van onze mannen die de route volgens vanuit Sint-Kruis naar Damme. Indien je met een grote groep bent, worden er ook verschillende thema’s aangeboden die dan al dan niet onder begeleiding zijn. Zo is er een Robin Hood, tour met stadswandeling door Brugge of een kasteel arrangement. Voor mij de ideale teambuilding met je bedrijf en familie. Eén klein detail: je mag je wel niet storen aan het geluid dat de solex produceert. Voor mij had het toch een zekere charme, dus de stoorzenders werden volledig uitgeschakeld en genoten alom!


Brugse ommeland
solex huren
Damme


Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland, wat een prachtige streek in West Vlaanderen! De rijen bomen die parallel langs het water lopen, precies alsof je in een schilderij verdwaalt. Helaas heb ik niet zoveel foto’s, omdat de volledige focus uiteraard naar het rijden ging. Maar mochten jullie nog niet overtuigd zijn van het Brugse Ommeland, dan hoop ik dat het bij deze wel is gebeurd!

Leuk dat je voor of na de tocht allerlei opties hebt om te doen in de regio: In no time sta je in het centrum van Brugge en kan je genieten van z’n prachtige cultuur OF rijd je net iets verder en kan je uitwaaien aan de Belgiche kust! Of wil je meer zien van de regio zelf? Aan wandelroutes geen gebrek. Zin in dit laatste, maar geen inspiratie? Passeer zeker eens langs de toeristische dienst van Damme. Su-per vriendelijke mensen en 100 % zeker dat je geïnspireerd buiten zal wandelen!