2 x mooiste wandelingen in de Moezelvallei

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 360 km


wandeling Moezel


Weekendje weg naar de Moezel

 

In de herfstvakantie 2022 ontdekten we voor de eerste keer de Moezel. Waw, waw, wawwwwww! Op slechts 3,5 uur rijden van Gent ligt de Moezelstreek: tussen Trier en Koblenz bevind je je te midden van wijngaarden, schilderachtige dorpjes en de slingerende Moezel. Een toeristische trekpleister voor 60 plussers op hun cruise, maar kijk hierover heen en je ziet de ideale bestemming voor mensen die houden van natuur, cultuur en een lekker glaasje wijn.


Geen fancy restaurants of hotspots, maar hier steelt de authenticiteit van de schilderachtige dorpen en de prachtige de natuur met z’n vele wijnranken de show. Helaas kan ik het lekkere eten hier niet aan toevoegen. Op het gebied van horeca vind je vooral de typische Duitse restaurants met de traditionele gerechten als bratwurst, schnitzels en flammkuchen op de kaart. Zwaar en niet zo gevarieerd als je het mij vraagt. Maar geen probleem: de mooie uitzichtpunten lenen zich perfect voor een zelfgemaakte picknick!


Wandelen tussen de wijngaarden


Moezel? Dan denk je meteen aan de wijn, toch?! Alles in de Moezelstreek staat dan ook in het teken van wijn. Ontelbare wijngaarden liggen langs de hellingen van de vallei. Grote witte letters vertellen je telkens in welke regio je bent. Een uniek kader om heerlijk in te wandelen!


Aangezien het voor ons niet makkelijk was om  goed uitgestippelde routes te vinden, vind ik het leuk om onze 2 favoriete wandelingen van onze 5-daagse trip met jullie te delen. Onderstaande routes zijn geen bestaande routes, maar stippelden we zelf op gevoel op Komoot uit.


Wandeling Moezel 1: Kröv 

Deze wandeling vonden we een topper, omdat:

  • je zo'n mooie bankjes passeert, de ideale plek voor een picknick moment
  • je op het dorpje in de vallei na, je constant door en langs de wijnvelden wandelt
  • je de volledige wandeling een prachtig zicht hebt op de kronkelende Moezel, zo rustgevend
  • de Moezel hier juist een bocht maakt, een fotogeniek beeld


Goesting gekregen? Hier onze volledige wandeling. Om te parkeren zijn er 2 opties: het centrum van Kröv of aan het uitkijkpunt van Wolf en Kröv (Unnamed Road, 54536 Kröv, Duitsland)


wandelen langs de Moezel
vakantie Moezelstreek
picknicken Moezel
Vakantie Duitsland
wandelen Moezel met kinderen


Wandeling Moezel 2: Bernkastel-Kaus

 

Deze wandeling vonden we een topper, omdat:

  • het een mooie afwisseling is tussen bos en wijnvelden
  • je opnieuw ten midden van de wijnvelden wandelt
  • de kleine kronkelende wegjes de show stelen
  • hier niet de vele toeristen komen, maar enkel de locals die de streek kennen


Goesting gekregen? Hier onze volledige wandeling. Het exacte adres voor je parkingis ‘Im Kurpark, 54470 Bernkastel-Kues, Duitsland’.


Laat mij zeker weten als je in de buurt bent, benieuwd naar jullie feedback op onze wandelroutes!


mooiste wandeling Moezel
wandelen wijnvelden
Moezelstreek