Het Brugse Ommeland vanop de tandem

Wat? Fietsroute (met de tandem) 

Afstand Gent? 53 km


Halleluja! Laatste weekend van mei 2021 en we mogen voor de eerste keer dit jaar een topje en sjort aantrekken! Ein-de-lijk! Hellowwwww sunshine! Toevallig hadden we dit mooie weekend ook een Airbnb gehuurd in Damme. En met ons niet-stilzittend-gat konden hadden we uiteraard een activiteit op de planning staan: met de tandem door het Brugse ommeland!


Tandem huren Brugge


Het idee was om te starten in Damme, maar helaas zijn daar geen tandems te vinden. Dus trokken we naar het centrum van Brugge: Bruges Bike rental. Goeie service, goeie kwaliteit. Niets op aan te merken. Hier huurden we voor een volledige dag een tandem. Want geef toe lieve dames, zo af en toe wat minder trappen doet toch af en toe eens deugd, niet? 😉


Fietsen Brugge – Damme – Brugge


De meeste routes die je vind online focussen zich in en rond Damme. Daarom stelden we zelf eentje samen. Het was een zalige combinatie van fietsen langs de buitenrand van Brugge, de mooie Damse vaart, de typische West-Vlaamse gehuchtjes en dwars door weilanden heen.


Onze knooppunten? 3-23-50-97-10-34-92-22-67-63-82-58-56-5-6-3-4-8-2-78-77-39-73-38-75-52-18-12-3. Een totaal van 52 kilometer. Uiteraard kan je inkorten (of toevoegen) naar wens!


De route kort samengevat: de postkaartjes volgen zich in een razendsnel tempo op, 100 % puur genieten!


Fietsen Damme
Fietsen Brugse Ommeland
Fietsen Brugge
tandem huren Damme
tandem huren Brugge


Lunchstop


Hier waren we net iets minder voorbereid, woeps! Dus geef ik dit even aan jullie mee: Na Damme vind je geen dorpjes meer waar je in een leuk kader kan lunchen. Damme is één van de eerste dorpjes die je kruist op de route, vandaar dat wij kozen om verder te fietsen. TIP: neem dus je eigen picknick mee! (Helaas hadden de bakkers die wij tegenkwamen OF geen broodjes meer OF verkochten gewoon geen belegde broodjes). OF plan je route zodanig dat je rond lunchtijd in Damme bent. Want in zo’n pittoresk kader eten: altijd een goed idee!