Airbnb pareltje in Friesland

Afstand Gent: 330 km 

Wat: Logeerplekje 


Op Airbnb kan je zo van die plekken belanden waarvan je denkt: Damnnn, bestaat dit echt? Op welke magnifieke plek kunnen mensen wonen! Wij kwamen onlangs zo eentje tegen in Friesland, klik hier voor de link. 


Airbnb Nederland


Airbnb: het oude melkhuisje  


Deze Airbnb gelegen te Oldeberkoop in Friesland hoort bij de boerderij waar de hosts wonen en werken, maar staat toch behoorlijk apart waardoor je voldoende privacy hebt. Het huisje waar we verbleven was wellicht een vroegere stal en enkele weken geleden gerenoveerd tot een mega gezellig stulpje met echt alle voorzieningen. Vanuit het huisje heb je een zalig zicht op de Friese weilanden. ’s Avonds is het er muisstil, het is dan ook 100 meter gelegen van de grote weg. En als je in een stand woont, weet je die stilte echt wel te appreciëren. De grootste troef van dit huisje: de houtkachel! Deze heeft bij ons tijdens putteke winter dan ook 3 dagen non-stop aangelegen.


Airbnb Friesland
Logeren Friesland
Slapen Friesland


Logeren op de boerderij: Gezellige beestenboel 


Heb je toch zin om eens onder de mensen te komen? Dan zijn de sympathieke hosts Peter en Nanda altijd in de buurt voor een leuke babbel. Bij aankomst krijg je meteen een rondleiding op het ganse erf. Helemaal leuk, want je mag gewoon overal rondlopen waar en wanneer je dat wilt tijdens je verblijf! Naast Peter en Nanda maakten we kennis met hun paarden, poezen, kippen, geitjes, mini varkentjes, fluffy konijnen, honden en een lief schaapje. Dit laatste is trouwens grootgebracht met de papfles en loopt net zoals de honden vrij rond! Een schaapje dat huppelt in je voortuin … Ik kan je verzekeren: Instant happiness!


Wil je wat meer te weten komen over hun paarden? Dan vertelt hun dochter met plezier wel een verhaal bij elk paard. Zo fantastisch om te zien hoe gepassioneerd ze voor deze beestjes leeft … En voor de echte paardenkenners: zij was vorig jaar zelfs Europees kampioene! Heb je zin in wat actie? Voor de 2 schattige honden + schaap kom je wel graag even naar buiten om te spelen en hun stok zo ver mogelijk te smijten!


Boerderij Friesland
Airbnb Friesland
Paarden
Airbnb Friesland
Konijnen
Boerderij Friesland


Lekkere, verse producten tijdens jouw verblijf


Peter is trouwens heeft trouwens zijn eigen biologische winkel, dus als je lekkere en verse producten wilt tijdens je verblijf zit je aan de bron. Dus ik kan maar zeggen… Het plaatje klopt volledig!Weer of geen weer: de ideale plek voor weekend tussenuit  


We zochten een plek om de batterijtjes volledig op te laden. Eentje waar je automatisch gaat vertragen door de vredige setting rondom je heen. En op dit adresje was dit zeker geen probleem … Deze plek is ideaal bij regen, stormweer of koude dagen. Maar ook tijdens zonnige dagen is het hier gegarandeerd een geweldige plek om buiten te vertoeven in je eigen tuintje.Biologische winkel Friesland