Leiden, de ideale citytrip!


Wat? Citytrip

Afstand Gent? 187 km


weekend Leiden
weekendje weg Leiden


Leiden aan het water … 


Bij Leiden dacht ik dat de gezelligheid zich vooral zou situeren aan en rond de grachten. En dat was zeker het geval: barretjes, restaurants, kleine shops, … En vooral veel terrasjes! Onder andere ook heel wat creatieve terrassen: om het terras op de stoep uit te breiden leggen vele horecazaken een boot voor hun terras. Op deze manier hebben ze een veel grotere oppervlakte om mensen te kunnen ontvangen. Niet enkel praktisch, maar ook een extra gezellige vibe voor de stad!


Leiden in de binnenstad …

 

Naast het gezellig flaneren langs de grachten, heeft de binnenstad ons meer dan verrast. Uiteraard is er een grote winkelstraat voor de shopliefhebbers, maar het zijn vooral de kleine verborgen steegjes die zorgen voor het sublieme karakter van deze stad. Naast de gezellige straatjes, heb je ook heel wat mooie huizen. Een aantal van hen met een indrukwekkende historische achtergrond. Ongelooflijk hoe de Nederlanders erin slagen om het historische karakter van een huis of plein zo goed mogelijk te bewaren. Dit maakt Nederland zo uniek. 


citytrip Leiden
wat doen Leiden
wandelroute Leiden
Leiden bezoeken


Wandelroute Leiden


Een nieuwe stad is het leukst om te verkennen al slenterend. Echter beseften we dat deze stad heel wat monumentale gebouwen heeft en we deze niet allemaal op den bots zouden ontdekken. Daarom volgende we één van de routes die uitgaat van de stad Leiden. In principe niet onze dadda, maar deze keer was ons vooroordeel onterecht. Door deze citytour kom je op plekjes waar je anders niet zou komen Een stukje verder wandelen dan het toeristische centrum, maar o-zo-waard. Eén voor één met z’n eigen troeven, waar gezelligheid altijd voorop staat! De route aflezen op deze foto is wellicht niet 100 procent duidelijk, maar je vindt ze op heel wat plekken in de binnenstad. 


wandelen Leiden


Lekker eten in Leiden 


Wij aten in ‘Lot en de walvis’. Locatie: check. Inrichting: check. Bediening: check. Menukaart: check. Je kan kiezen tussen een volwaardig hoofdgerecht of kleinere bites. Als tapaslovers gingen we voor dit laatste en het was njummie!


Hoe dan ook, kiezen is verliezen in een stad als Leiden. Zoveel opties en allemaal zien ze er zo lekker uit! Mochten we ooit nog teruggaan, proberen we sowieso zoveel mogelijk van onderstaande adresjes uit. Hebben jullie nog andere tips? Laat het zeker weten, dan voeg ik ze hier met plezier toe! #sharingiscaring


lekker eten Leiden
restaurant Leiden
Leiden diner


Wandelen in de buurt van Leiden


Op zoek naar een actieve uitstap gekoppeld aan een bezoekje Leiden? Deze wandeling in de ‘cheesy valley’ is een absolute aanrader (en op slechts een half uurtje rijden van Leiden)!


wandelen Leiden
wandelen molen
wandelen in Zuid-Limburg
wandeling Leiden