Langlaufen op ’t hoogste puntje van België

Afstand Gent: 218 km
Wat: Langlaufen/ Originele activiteit


Wit tapijt in de Hoge Venen


Skivakanties, (voorlopig) nog niet aan ons besteed. Maar eens sukkelen in de sneeuw, opeens hadden we daar op een zaterdagavond super veel zin in Langlaufen leek ons de perfecte uitdaging! Veel sneeuw lag er niet meer in België, dus snel zijn was de boodschap. We besloten vroeg onder de lakens te kruipen en een daguitstapje te maken naar de hoge Venen om daar nog even van de laatste sneeuw van ’t land te genieten

Bestemming op de GPS: Signal de Botrange. Signal de Botrange zou volgens hun website het hoogste punt van België zijn en is gelegen op 694 meter hoogte aan de rand van het Natuur Reservaat van de Hoge Venen-Eiffel en tevens ook middenin het natuur park der Hoge Venen. Dus niet enkel sporten stond op het menu, ook genieten van de mooie omgeving!


Langlaufen Signal de Botrange


Langlaufen in Signal de Botragne


We kwamen een beetje onvoorbereid toe, maar gelukkig was alles ter plekke: Lunchen kan je in het mini cafeetje, opwarmen kan aan de grote open haard in het midden van het centrum en je volledige uitrusting (ski’s, schoenen en stokken) kan ter plekke gehuurd worden voor een bedrag van 12 EURO. Er zijn heel wat skiroutes, maar aangezien het voor ons onze eerste keer was op de skilatten in de vrije natuur was de beslissing snel gemaakt: de kortste, makkelijkste route werd onze missie van de dag. (Je hebt routes van 4 - 6 - 10 - 15 - 20 km.) In het begin was het van de ene slappe lach in de andere, maar stilletjes aan maakte het gesukkel plaats voor een beetje meer vertrouwen en gingen we beetje per beetje als 'wannebe' professionals vooruit.

Ook zin in een ludieke, sportieve uitstap? Alle informatie over Signal de Botragne vind je hier terug: http://www.ski-botrange.be/ Belangrijk: Check toch voor de zekerheid nog even of er wel voldoende sneeuw ligt voor je start aan de vele kilometers. Zou beetje jammer zijn van de verloren tijd. Wij raadpleegden hiervoor de volgende website: http://www.weerstationmaasmechelen.be/sneeuw/.


Hoge Venen-Eiffel
Natuurpark Hoge venen
Signal de Botrange
Langlaufen Signal de Botrange