Happy place Valerie: Tijsluis in Dendermonde

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.

 

Valerie, wat is jouw happy little place?


De Tijsluis, mijn zen plekje!


De Tijsluis is zo’n plekje waar ik al kom van kleins af aan. Als kind ging ik er naartoe vanaf de andere kant van het water, de kant van Appels. Nu ben ik verhuisd naar de ‘grote’ stad Dendermonde, dus langs de andere kant van het water, maar gelukkig is ook hier de sluis makkelijk te bereiken.

De Schelde en de Dender zijn nooit ver weg. En maar goed ook, ik zou niet zonder kunnen. De rust van het water … het heeft een super rustgevende werking op mij. Elke keer ik naar het water trek, kom ik helemaal ontspannen terug!


Tijsluis
sluis Dendermonde
skatebord Dendermonde
skaten oost-vlaanderen
wandelen langs het water
skaten België


Wandelen langs het water …

 

Je kan het sluis ook combineren met een zalige wandeling: Zo’n 7 km. Startpunt: het centrum van Dendermonde en dan volg je gewoon het water. Zie het plannetje onderaan. Ge-nie-ten!


wandelen in Dendermonde
wandelroute Dendermonde
Dendermonde wandeling