Happy little place Delphine: Steigertje Sint-Martens-Latem

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.


Delphine, wat is jouw happy little place? Sint-Martens-Latem
Leiestreek


Nostalgie en natuurpracht: steiger Sint-Martens-Latem


Mijn happy little place is de steiger in Sint-Martens-Latem. Van hieruit heb je een super mooi zicht op de Leie. Ook het zonnetje is hier de ganse dag van de partij. Ik ga er het liefst in de late namiddag of tegen de valavond heen, dan is het lekker rustig. Naast de pracht, is dit ook een nostalgische plek voor mij: het kloppend hart van Sint-Martens-Latem, waar de kermis altijd doorgaat.


Hier kom ik het liefst met vrienden, zeker als je een picknicklaken meeneemt voor een chille picknick, te aperitieven, te zonnen of gewoon bootjes te spotten en de natuur te bekijken. Ohja, leuk meegenomen: in het weekend staat er meestal een ijsjeskar!


Leie Sint-Martens-Latem
Sint-Martens-Latem
water Sint-Martens-Latem


Natuurreservaat Keuzemeersen 


Hier recht tegenover ligt het natuurreservaat ‘Keuzemeersen’, dus ideaal als je zin hebt in een wandeling. Dit is een kleine lus (het pad spreekt voor zich), maar kan je combineren met een wandeling naar Afsnee en Drongen. Meer wandel-en fietsroutes in de buurt vind je hierPraktisch 


Parkeren kan je doen op de parking in de Palepelstraat of op de kleine parking tussen de kerk en de bib (straatnaam = Dorp)