Happy Little Place Melanie: Het Pajottenland

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.

 

Melanie, wat is jouw happy little place?


Mijn geluksplek is niet specifiek één plekje, maar een grotere plek waar je naartoe kan voor een ideaal ontspanningsmoment: het Pajottenland. Vanuit Halle waar ik woon sta je er zo met de fiets of de auto en je begeeft je van het ene moment op het andere in het Zuiden van Frankrijk in België, of dat gevoel krijg ik althans. :)


Wandelen is er zo gemakkelijk en onderweg kom je regelmatig koeien, paarden of andere plattelandsbeesten tegen. Zelf heb ik geen vaste route, maar parkeer me meestal aan/rond het kasteel van Gaasbeek en laat me leiden door de ingevingen op het moment zelf. Toch liever een wandelroute? Dan kan ik je deze aanraden. 


Na of tijdens het wandelen of fietsen kan je bij de Krijmerie aan het kasteel van Gaasbeek genieten van een zalig ijsje als beloning! NJUMMIE! Uitstapje van jongsaf aan … 


Hoe ik deze plek heb ontdekt? Als je in of rond centrum Halle woont, zoek je wel eens de rust op op ‘den boerenbuiten’. Mijn ouders namen ons op zondag vaak mee voor een wandeling door het pajottenland, voor een boterham plattekaas of een etentje. En het pajottenland gaat daarom voor mij nog steeds gepaard met momenten van ontspanning. Een gevoel van nostalgie, leuke familiemomenten en vakantie in eigen land.