Happy Little place Lien: Het Preshoekbos in Marke

Kleine geluksmomentjes, krijg je deze niet vaak op kleine geluksplekjes? Zo een kleine plek niet ver van huis die je instant gelukkig maakt. Na wat rondvragen klopt het zeker: Geluk hoeft niet in de grootse dingen te zitten en vind je ook gewoon dichtbij huis. In dit onderdeel laat ik de anderen aan het woord.

 

Lien, wat is jouw happy little place?


Verhuizen betekent ontdekken van nieuwe plekjes!


Ik ben recent onverwacht verhuisd, het moest plots allemaal heel snel gaan en zijn uiteindelijk in een leuk huisje beland in Marke. Tijdens de eerste weken in onze nieuwe woonplaats deden we heel wat wandelingen in de buurt met ons hondje Chili. Ideaal om de buurt te verkennen!


We ontdekten tot onze grote verbazing een heuse groene oase op wandelafstand van ons huis, het "Preshoekbos". Wat een fantastische verrassing! Een uitgestrekte zone waar je kan wandelen, paardrijden, mountainbiken, spelen tussen de velden, hoeves en veel groen. Vorige week heb ik mijn zussen en nichtjes deze plek laten ontdekken, ze waren alvast even verrast als mezelf om dicht bij de stad zo'n rustige plek te vinden.

 

wandelen Marke
wandelen Kortrijk
Preshoekbos Marke


Zo’n eenvoudige plek dichtbij huis, waarom toch een plekje van geluk? 


Waarom dit mijn geluksplek is? Dit is een totaal onverwachte meerwaarde aan onze nieuwe stek. Onze dagelijkse wandelingen met Chili, de kleine teckel, zijn nu nog meer geanimeerd. Ik deel deze plek het liefst met mijn man en ons hondje en kijk ernaar uit om het delen met onze kindje die we deze maand verwachten! Met de speelzone en hondenzone kunnen we dus iedereen plezieren.


Het Preshoekbos in Marke 


Het Preshoekbos is het stadsrandbos van Kortrijk. En "rand" kan je letterlijk nemen, want het domein ligt niet alleen aan de rand van het stedelijke gebied, het ligt ook aan de rand van twee autosnelwegen. De ingang (en dus ook parkeermogelijkheid) ligt in de Aalbeeksesteenweg 49 te Menen.
Natuur Marke
Marke
Preshoekbos
wandelen in groot Kortrijk