Wandelen van het dal van Warche naar panoramische uitzichten

Wat? Wandeling

Afstand Gent? 215 km


Falize
wandelen Malmedy


Wandelen in Malmedy 


Om 2020 af te sluiten in schoonheid trokken we naar de Ardennen, Malmedy. Op de planning: lekker koken, spellekes spelen en uiteraard wandelen. Veel wandelen. Naast onze prachtige sneeuwwandeling was deze wandelroute een absolute topper van onze trip. Waarom? Het is een afwisselend, avontuurlijk pad: klauteren over omgevallen boomstammen en jumpen over kleine beekjes (dus de wandeling is helaas niet buggyproof). Bovendien word je 2 x beloond op je wandeling van het panoramisch uitzicht vanop de 2 rotsen. Denk daarbij de bruisende Warsche die door de vallei stroomt, en dat maakt een must do voor elke avontuurlijke Belg!


Rocher de Falize & Rocher de Warche


Het eerste uitkijkpunt vind je op de rocher de Falize, al behoorlijk snel in het begin van de wandeling. Daarna doorkruis je een prachtig dennenbos, wandel je langs de weilanden in de vallei, steek je een super schattig brugje over en kom je zo terug op een geasfalteerde weg. Je bent geneigd om hier naar links te gaan, de pijltjes zijn hier niet zo duidelijk. Ga dus naar rechts het dorpje door tot aan de rocher de Warche (dit ligt op de route, maar is een beetje tricky...). Ook vanop de tweede rots heb je een panoramisch zicht. Geniet. Rust. Neem foto’s. En bewonder! Dan keer je dezelfde weg terug tot aan de T-splitsing waar je uit de velden kwam, hier vervolledig je de wandeling zoals de bordjes aangeven. 


wandelen Ardennen
wandelen Hoge Venen
vallei warshe
wandelen vallei warshe
malmedy wandeling
mooie wandeling malmedy
rocher de houffalize


Wandeling Bellevaux praktisch: 


  • Parking/starpunt: Brasserie de Bellevaux: Rue de la Foncenale 1, Malmedy 
  • Een wandeling van een afwisselende 8 kilometers
  • Volg de bordjes met de blauwe rechthoekjes
  • Wandelkaart vind je hier
  • Stevige stapschoenen: tegen modder bij nat weer, voor de grip bij droog weer
  • Niet toegankelijk voor buggy’s
  • Normaal kan je nagenieten in de brasserie de Bellevaux, maar helaas kunnen we hier geen feedback over geven. Je weet wel, corona … Wat we wel weten: dit is tevens ook een brouwerij, dus mega leuk om na een stevige wandeling een lokaal streek product te proeven.