Drongengoed: De Hoge Venen in het klein & een écht sprookjesbos

Afstand Gent? 27 km 

Wat? Wandelen


wandelen drongengoed
wandeling meetjesland


Wandelen in Drongengoed


Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Wat je dus voor een groot deel mag verwachten tijdens je wandeling: bossen! Naast een bos, wandel je ook door velden die afgezet zijn met poortjes waar loslopende runderen grazen, de Galloways. Ze zijn gewoon aan wandelaars, maar mocht je eentje spotten kom je uiteraard beter niet te dicht.


En dan heb je ook de vlonderpaden die een mooie rol krijgen in het landschap, zo van die houten paadjes die op een zekere hoogte boven de begane grond zweven. Flashback naar de Hoge venen! Nog een leuke troef, het wandelpad neemt je ook mee langs stukjes heide! Naast tinten groen, vind je dus ook paarse kleuren in de nazomer. Conclusie: tijdens de zomermaanden moeten we hier nog eens heen!


vlonderpaden
wandeling oost vlaanderen
bos wandelen
drongengoedbos
wandelen Oost-vlaanderen
Natuur drongengoed


Wandelen met kinderen: het sprookjesbos


Nu, het hoeft niet perse voor de allerkleinsten zijn … Ook ik zou mij hier best wel kunnen uitleven! Vlak naast de ingang van de Drongengoedhoeve vind je een volledig vernieuwd speelbos. Een echt sprookjesbos met kabouters, dieren, bruggen, hindernissenparcours en andere speeltjes.


Wil je naast spelen ook wat wandelen met de kids? Er is ook een kindvriendelijke wandelroute, deze vertrekt vanuit de Drongengoedhoeve. 1,5 km kunnen ze het Kabouterpad volgen met leuke verhaaltjes onderweg! 


Wandelen met kinderen
Activiteit kinderen buiten
spelen bos kinderen
speelbos
kinderen wandelen
kindvriendelijke wandeling


Praktische tips: 

  • Parkeren: De gratis parking van het café-restaurant het Jagershof (Drongengoedweg 11). Geen plaats? Een beetje verder in de straat vind je de Krakeelparking.
  • Horeca: Eén van de belangrijkste troeven van het Drongengoedbos is het gezellige terras van de historische Drongengoedhoeve. Helaas dacht corona hier anders over!
  • De volledige route telt 6,5 km: https://www.routen.be/drongengoedbos-wandelroute