Bossen en strandhuisjes te Zoutelande

Afstand Gent: 80 km
Wat: Wandelen


Momenteel achter jouw PC? Dan stel ik voor dat je er snel even deze link bij haalt, de play knop aanklikt en niet te voorzichtig bent met je volumeknop. En lezen maar! Wedden dat je er meteen zin in hebt om te vertrekken?De pracht van Zeeland


Nederland, een ander land en dan denken we meteen: Tgoh, toch wel een tijdje rijden hoor... Door in Gent te wonen hebben we geleerd dat je echt in no time aan de Nederlandse kust staat. En we weten het het allemaal: Dit heeft toch veel meer charme dan onze volgebouwde Belgische kust? Zoutelande is ondertussen zeer populair geworden door hèt liedje, maar los hiervan is het ook gewoon een prachtig gebied om te ontdekken. Naast de uitgerekte stranden, heb je ook een mooie groene omgeving om van te genieten.

Deze keer neem ik jullie mee naar Zeeland, het schiereiland Walcheren. Het startpunt van onze wandelroute is Vroonweg 6 te Biggekerke. Je hebt hier een kleine onverharde parking. En mocht hier geen plaats zijn, kan je gerust een beetje verder parkeren in de straat. Aangekomen en geparkeerd, klaar om 10 km te stappen (Je kan deze ook inkorten naar 5 of 8 km) !?


Wandelen in Zoutelande: Groene bossen en uitgestrekte stranden  


De wandeling start in het binnenland van Zoutelande en je loopt als het ware in een boog rond Zoutelande heen. Je kruist af en toe een drukke weg, maar wordt voornamelijk meegenomen in de rust dat het groene gebied uitstraalt tussen het riet en de beekjes. Leuk is dat je af en toe ook een ruiterpad kruist, dus een paard op de route is niet ongewoon. Eenmaal je terug richting de kust trekt, ga je meer de bossen in. Wij waren er in april, dus hadden er ook de prachtige bloesems bij – Roze regen gratis en voor niets!

Na een anderhalf uurtje stappen, wandel je een helling op en heb je voor jou de brede zandstranden van Zoutelande. Er zijn eetgelegenheden genoeg in de buurt zoals de vele restaurantjes/barretjes in het dorpje zelf of de grote paviljoenen op het strand. Het leek mij wel allemaal zeer vol en beetje onpersoonlijk, dus gelukkig hadden wij een picknick voorzien. Strandlaken uit en tijd voor een lekkere lunch. Toen we daar zaten viel het mij echt op hoe dicht de schepen hier mogen kopen. Ik laat in het midden of dit jammer is voor het zicht of eerder uniek voor het spektakel 😉 .


Bossen Zoutelande
Zoutelande
Wandelen Zeeland
Strand Zoutelande

De duinen in ...


Het tweede deel van de wandeling gaat langs het strand en de duinen. Het pad neemt je mee naar het hoogste punt en zo heb je een mooi zicht over de zee, het strand en het binnenland. Terwijl de meeste mensen aan het genieten waren van het mooie weer op het strand, liepen wij zo goed als alleen door duinen met dit magnifiek view. Een 50-tal trappen leiden je terug naar de “begane” grond, bijna terug aan het beginpunt. Maar voor je deze bereikt, stap je nog even door een tankversperring getypeerd met z’n driehoekige cementen blokken. Dus helemaal onverwachts heb je opeens restanten van de tweede wereldoorlog voor je neus. Hopla, het vakje geschiedenis kan je ook afvinken op deze wandelroute.

Heb ik jullie warm gemaakt? De volledige route kan je vinden op de volgende link met als startpunt knooppunt 22: https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-duinwandeling-zoutelande-oid20312/. En beloof me 1 ding: bij het heengaan luidkeels meezingen op het liedje van Blof & Geike Arnaert!!!


Zoutelande
Wandelen in Zeeland
Duinwandeling Zoutelande
tankversperring