Avontuurlijk wandelpad voor kinderen: Totterpad

Afstand Gent? 114 km 

Wat? Wandelen: kindvriendelijk of voor volwassenen


Totterpad


Op kidsavontuur in het Grote Netewoud


In Meerhout, in de Antwerpse Kempen heb je een avontuurlijk Totterpad. Waarom een totter? De totter wijst de kinderen de weg en voorziet allerlei opdrachtjes op het pad: van het beklimmen van een reuze bank, over smalle touwbruggen gaan, hangen aan de takken van een boom tot het beklimmen van een vogelnest! Het pad wordt aangeduid met de voetafdrukken van de totter himself, dus de kinderen kunnen zelf de weg wijzen. Het pad is zo’n 2 km lang en is lusvormig.


Het Totterpad met speurzoektocht


Een extra toef: je kan ook aan de slag met het speurboekje samengesteld door Natuurpunt! Op het pad worden vragen gesteld of opdrachtjes meegegeven. Super leuk om te doen! Deze kan je vinden aan de ingang in één van de infoborden of in deze PDF


wandelen met kinderen
kinderwandeling limburg
wandelen kinderen grote netewoud
kinderwandeling antwerpen
wandelen antwerpen
wandelen meerhout


Wandelen in het Grote Netewoud


Met kleine kinderen is 2 km zeker voldoende, maar voor iedereen die graag nog een extra aantal kilometers in de benen heeft: genoeg wandelplezier in het Grote Netewoud! Aan de ingang hangen allerlei verschillende wandelingen uit inclusief de knooppunten, voor elk wat wils! Het pronkstuk van deze regio is natuurlijk de Grote Nete zelf die slingert door het landschap.


Wandelroute: inspiratietip vanuit Libelle 


Hier naast mij ligt ook een leuke wandelroute uit de Libelle met vertrekpunt het bezoekerscentrum. Interesse? Hierbij de knooppunten: 71 85 86 92 95 96 98 36 37 41 47 48 33 32 88 89 86 85 71. Dit is een route van 9 kilometer. Neem zeker een picknick mee bij mooi weer om een pauze in te lassen in de landduinen. Heb je nog wat energie over? Doe dan ook zeker het Totterpad, want deze ligt niet op deze route (knooppunten 71 74 70 76 71).


wandelen grote netewoud


Applausje voor natuurpunt! 


Het domein is verzorgd door natuurpunt. En dat ze hier de nodige zorg aan hechten, dat zie je meteen: de speurtocht voor de aller kleinsten, het caféetje gemaakt uit natuurlijke monumenten aan de ingang, een strandje waar je in de zomer kan plonsen, een overaanbod aan informatie, … En zeer bijzonder: door het bezoekerscentrum (een oude watermolen) stroomt De Grote Nete gewoonweg dwars door het gebouw!


natuurpunt
natuurpunt wandelen
antwerpse kempen strand


Het Grote Netewoud: praktisch 


- Parking: Molsebaan en rijdt dan de straat ‘Lil’ in te Meerhout. Op de hoek van deze 2 straten is een parking voorzien.

- Eet -en drankgelegenheid: aan het starpunt is een bezoekerscentrum van natuurpunt, hier kan je een kleinigheid eten en drinken.

- Route: Zoals boven vermeld, of in het bezoekerscentrum genoeg inspiratie!


totterpad antwerpse kempen